Bio markt te Gent

Op een zonnige zondagochtend: biomarkt in Gent

… in het prachtige Gent, hoofdstad van België, stad aan zee, parel van het zuiden, … Onder het getjilp van de vogeltjes, met ons kind vastgekneveld in de buggy, gingen we op stap naar de wekelijkse biomarkt op het Maria Hendrikaplein voor het Sint-Pieters-Station.

Het gekletter van water uit de rotsachtige fontein, de priemende blikken van ongure types die geduldig op zoek zijn naar een prooi, het geblabber van een zatlap die een discussie verliest met z’n bankje, neerdalende druppeltjes speeksel van muilende kersverse koppeltjes in de fleur van hun leven. Maar wat belangrijker is, de 4 kraampjes met bioproducten die het plein omtoverden naar een echte markt!

Eerst bezochten we het kraampje van Bioboerderij ’t Ambrozijn uit het verre West-Vlaanderen. Drie sympathieke jonge mensen met groene vingers. Bruine vingers zou correcter zijn gezien de kleur van aarde, maar dan was ik nu al je aandacht verloren.

Bioboerderij 't Ambrozijn
Bioboerderij ’t Ambrozijn

De groentjes zagen er verrukkelijk uit en onze draagtas zat al snel vol. Helaas waren er geen aardbeien. Deze durfden ze niet plukken door de wespenplaag die ze hadden. Alles wat we kozen was correct geprijsd en met de glimlach gepresenteerd en ingepakt.

Daarnaast stond een kraampje van Oxfam Wereldwinkels, dit hebben we overgeslaan (bloos).

Het volgende kraampje was dat van de goedgeluimde, zeer sociaal en vriendelijke meneer (eigenlijk wou ik woorden als knul en krullebol gebruiken, maar daarvoor ken ik hem nog niet genoeg) van boerderij ’t Herdertje. Net zoals bij het eerste kraampje jong geweld die het boerenleven opgezocht heeft. Hier vond je voornamelijk kazen, maar je kon ook vlees bestellen voor de volgende zondag. We hebben ons laten verleiden door verse geitenkaas met spek en geitenkaas kroketjes.

Het vierde standje was een koddige caravan waarbij je thee kon kopen. Ook dit hebben we deze keer overgeslaan.

Bio markt te Gent
Bio markt te Gent

Ziezo, alles gekocht om een heerlijke salade te maken, de terugtocht kon beginnen, genietend van het zonnetje.

Het resultaat van al deze verse producten mocht er zijn:

Geitenkaas salade
Geitenkaas salade

Geitenkaas met spek in de oven met honing erover, een verse salade, stukjes geitenkaas kroket, …

Ook heeft de fikse wandeling onze pagadder gevloerd:

Onze uitgetelde pagadder
Onze uitgetelde pagadder

Volgende week meer van dat! Het marktje is een aanrader.

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *