VR Pro

VR voorproefje voor een prikje

VR is terug van weggeweest, virtuele realiteit. Jaren geleden een hype, vervolgens van de kaart verdwenen en nu … wel … nog steeds niet veel, maar binnenkort alomtegenwoordig!

Nog niet afhaken! Onderaan het artikel staat er een klein kadootje op je te wachten. Maar eerst flink lezen!

De terugkomst

Verschillende grote partijen werken hun eerste huis-tuin-en-keuken model af in een race tegen de klok. Zo hebben we o.a. Oculus Rift, HTC Vive, Playstation VR, Microsoft Hololens (alhoewel niet helemaal VR, eerder augmented reality). Ook al sta ik te springen om zo’n ding in huis te halen, maakt het prijskaartje van zo’n €600 à € 800 de keuze voor het wachten op de volgende generatie toch iets makkelijker.

De ontdekking

Onlangs mocht ik ontdekken dat er meer op de markt was. Zo heb je Google met z’n cardboard, maar ook meer stevige uitwerkingen zoals de VR Pro (foto). Deze oplossingen laten je toe je eerste stapjes weg van de realiteit te zetten. En dat voor een prikje! Je hebt namelijk enkel een set lenzen in een houder nodig en een smartphone. Dat laatste heb je vermoedelijk wel al op zak tenzij je über hipster bent en met een draaischijftelefoon rond loopt.

VR Pro
VR Pro

Op m’n werk kwam een proefmodel binnen van de VR Pro. Het kostte maar enkele tanden van m’n collega’s om ze te overtuigen dat ik hem eerst mocht meenemen voor een grondige testrit. M’n antieke iPhone 5 was gelukkig geschikt om enkele leuke demo’s uit te proberen dus op naar de App Store! Zoeken …VR … en meteen hopen resultaten. Het viel op dat vele apps demo’s zijn en nog niet uitgewerkte, uit de kluiten gewassen dingen.

In de praktijk

Je schuift de GSM houder uit het apparaat, plaatst je GSM erin, start je app en HOP! Je kan erin vliegen. Bovenaan heb je schuivers waarmee je de lenzen naar eigen wens kan instellen. Deze bril is compatibel met de meeste smartphones (iOS, Android en Windows).

VR Pro
VR Pro

Ik was vooral benieuwd naar games, maar kwam onderweg ook leuke andere ervaringen tegen. Zo probeerde ik o.a.:

Sisters

Sisters
Sisters

Deze gratis app is eerder een VR experience. De app plaatst je in een horror verhaal waarbij je jezelf in een kamer bevindt en plots wordt het spokerig. Je hoort uit alle hoeken geluiden en nu en dan onderga je een poging tot verschieten. Leuk om een keertje te ondergaan, maar gezien het gebrek aan interactie heeft deze app een lage herspeelbaardheid.

Discovery VR

Discovery VR
Discovery VR

Een gratis app van Discovery Channel. Deze app bevat allerlei filmfragmenten waarbij je vrij kan rondkijken. Zo kan je bijvoorbeeld van dichtbij ervaren hoe olifanten zich verfrissen in een meer, etc. Een toffe ervaring en een leuke preview van hoe televisie in de toekomst kan evolueren.

End Space VR

End Space VR
End Space VR

De eerste game die ik testte en meteen een toffe VR ervaring voor de kostprijs van één euro. Je bestuurt een ruimteschip door rond te kijken. Schieten kan je door te kijken naar vijandige schepen en ze zo in je vizier te krijgen.

VR world

VR world
VR world

Een open wereld waardoor je kan wandelen en ontdekken. De graphics zijn niet verfijnd, maar het sfeertje en de mogelijkheid om vrij rond te kijken maken veel goed. Het is een gratis app, maar helaas wordt er heel wat reclame door je strot geramd. Deze app vereist een controller om rond te kunnen lopen.

Besluit

Het is leuk speelgoed, en voor de kleine prijs zeker een must om eens te proberen. Veel apps zijn nog maar voorproefjes, maar gezien deze goedkope oplossingen zal er zich snel een markt vormen, en waar vraag is komt aanbod. Ik kijk uit naar wanneer games zoals Modern Combat dit gaan ondersteunen.

Kopen?

Op Bol.com vind je hem terug voor € 57,50. Bij Outspot daarentegen wordt ie de komende 7 dagen aangeboden tegen € 44,95. Bovendien krijg je nog eens € 5 extra korting wanneer je gebruikt maakt van deze coupon code: GMFREDGE. Geen reden dus om het niet zelf te proberen!

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *