XBOX one

Microsoft’s XBOX, een waar liefdesdrama

“Definitely a better love story than Twilight!” Zware beloftes die menig buurman over de haag doen kijken, maar is het genoeg om relaties te breken? Een verhaal waarin menig gamer zich zal herkennen.

Stel je Microsoft voor als zijnde die vriendin waarmee je een stabiele relatie had. Je was al heel wat jaren samen en heel wat mooie herinneringen stapelden zich op. Je zat er zelfs niet om verlegen om haar samen met je beste vrienden te bespelen. High fives werden uitgedeeld toen je samen het hoogtepunt bereikte. En daarna, als je vrienden weg waren, knuffelde je haar en fluisterde je zachtjes: ‘Hopelijk mag dit eeuwig duren’.

Waar het mis liep

Het was een dag zoals een ander, je stond op, keek nog even naar haar, en vertrok naar het werk. ‘Heb je die nieuwe al gezien?’, vroegen ze, ‘Sony heet ze’. ‘Een echte klassebak’, ‘Een moordgriet met een uithoudingsvermogen zoals geen ander’, ‘Ze biedt je alles, en dat zonder zuchten’, ‘Check die graphics!’. We noemden haar Playstation: Net zoals een treinstation komt er zoveel doorreizend volk over de vloer en je kan er de wildste spelletjes mee spelen. Het duurde niet lang of je volledige vriendengroep had er al op gezeten. Je hoorde ze stoefen over hoe ze haar de baas konden, hoe gestroomlijnd ze eruit zag, hoe makkelijk toegankelijk ze wel niet was. Het maakte je nieuwsgierig, maar je bleef sceptisch: Je wist wat er thuis op je wachtte. Het was niet meer nieuw, maar je wist wat je eraan had, en dat was zeker niet slecht.

Dag na dag werd je opnieuw geconfronteerd met stoere verhalen, begeleid met fallus-symboliek en emmers die overliepen van testosteron. ‘Dat krijg ik thuis ook!’, vermande je jezelf. Je moed samen geraapt ging je de dialoog aan thuis, maar ze kon enkel zeggen ‘Nu nog niet, heb nog even geduld’. ‘Het komt wel’ was een magere troost, maar het hielp om trouw te blijven aan wat je had.

Maanden verstreken, de stoere verhalen gingen niet gaan liggen en daar zat je, nog steeds te wachten. Je mistte alles. Ook al hield je vast aan de mooie herinneringen en de belofte, het heden bood je geen voldoening meer. De frequentie daalde en de frustratie steeg. Ook je vrienden zagen je frustratie, helaas boden ze geen steun. Ze waren allemaal overgestapt op die ene. Er was geen plaats meer voor haar in je vriendengroep.

Net zoals iedereen heb je reeds meermaals die ene afgewezen, het jailbait dat Nintendo heette. Niemand wist of ze wel meerderjarig was, ze zag er alleszins niet zo uit. Gelukkig stopte ze snel met zichzelf aan te bieden.

Die beruchte avond, licht beschonken zat je aan de toog, met je beste vriend naast je. ‘Waarom is het niet meer zoals het vroeger was?’, vroeg je. ‘Waarom blijven vechten voor het verleden?’, antwoordde hij, ‘Durf los laten, ga op ontdekking!’, ’Iedereen rondom jou verwijt je voor hipster, met dat oude meubel van je!’. Ze zat daar, Sony, alleen aan een tafeltje, te staren naar jou. Mentale tegenstand maakte bij elke slok plaats voor opwinding, fantasie. ‘Grijp je kans’, zei je vriend, ‘Je ziet toch duidelijk dat ze plannen heeft met jou’.

Ze knipoogde, stelde zich recht en ging naar achteren, nog eens achter zich kijkend, zoekend naar oogcontact. Zo magnetisch dat de polen in gevaar kwamen. Onzuiver, maar bronstig als een stier stommelde je van je barkruk en ging je achter haar aan. Je zag je vriend nog een fysieke like geven voor je achter de hoek verdween. Ongelooflijk sexy liep ze voor je uit. ‘Wat een graphics’, dacht je. Semi maakte snel plaats voor ambitie en paraatheid.

Ze bleef staan, het moment was aangebroken. Spanning en opgewondenheid zorgde ervoor dat de lading al half stok zat. Paniek sloeg toe. ‘Wat als ik niet lang uithou?’, ‘Ik blijf cool’. Nog niet goed begonnen kwam de ontlading. Stoerheid maakte plaats voor schaamte. Je kon niet meer terug. Je wou niet meer terug. Hoewel je mannelijkheid weg was, was je nu ‘one of the guys’.

Karma

Je had al even geen contact meer met je ex(-box). Met de tijd vervaagden oude herinneringen en maakten deze plaats voor nieuwe. Je hoorde via via dat ze intussen ook open bloeide en gelukkig zonder je was. Soms zocht je bevestiging bij jezelf: ‘Heb ik de juiste keuze gemaakt?’ Je verantwoordde jezelf dat het op z’n minst niet slechter is. De graphics waarvoor je eerder viel blijken toch niet zoveel verschillend te zijn met die van je ex, maar genoeg om jezelf te overtuigen dat dit de beste keuze was. De controls verschilden met degene die je gewoon was, en soms greep je terug naar toen, maar kreeg je zwaar op je bek. Ach … Sony was vernieuwend genoeg om te compenseren met die gouden klassiekers.

Tot die ene dag …

Microsoft introduceert cross platform multiplayer met PC gebruikers

XBOX one Cross platform
XBOX one Cross platform, bron: http://www.xbox.com/nl-NL/windows-10/xbox-app

Jep, je hoort het goed. Je kan haar delen met vrienden die graag andere attributen gebruiken. Zo spelen sommigen liever met een muis dan met een stick.

In de praktijk wil dit zeggen dat sommige XBOX-games ook voor Windows 10 zullen verschijnen waardoor spelers uit beide werelden samen online kunnen gamen. De vraag dat hier rijst is ‘Zullen consolegamers wel op kunnen tegen de snelheid en precisie van muisgebruikers?’. Dat zullen we dan wel zien. Wat ik me vooral afvraag is ‘Wanneer je een game aankoopt op één platform, krijg je dan meteen ook toegang tot de versie op het andere platform?’. De ervaring zou echt totaal zijn mocht je onderweg je spel kunnen verder zetten op je laptop en de voortgang mooi in een wolk wordt gestockeerd.

Microsoft introduceert Streaming naar al je devices

XBOX one streaming
XBOX one streaming, bron: http://www.xbox.com/nl-NL/windows-10/xbox-app

Het hoeft niet meer telkens in de zetel te gebeuren. Het kan ook op de kamer, op het toilet, onder de dampkap, noem maar op!

Koppel je XBOX-controller aan je desktop, laptop, tablet of tandenborstel en je kan de content van je XBOX streamen waar je ook bent (binnen je wifi-netwerk). Ik heb dit zelf getest en dit loopt vrij vlot.

Als ik binnen de twee weken mijn crowdfundingcampagne van 3 getrakteerde gin tonics vervolledig komt er een uitgebreide review over deze feature.  Wil je steunen? Laat het weten in de comments

Microsoft introduceert backwards compatibility

XBOX one backwards compatibility
XBOX one backwards compatibility: Bron: http://www.xbox.com/nl-NL/xbox-one/backward-compatibility

HOO LEE SHIT, vloekte je in het Chinees. Je krijgt de kans om je beste herinneringen te herbeleven, en dat zoveel je wenst! ‘Dat zal m’n Sony ook wel doen’, zei je tegen jezelf, maar dit bleek toch dik tegen te zitten. Het droombeeld maakte plaats voor haar ware karakter. Geen plaats voor het verleden? En waarom zou ze? We hebben geen verleden samen!

Microsoft belooft in de herfst uit te pakken met deze functionaliteit. Het aanbod van games zou heel snel groeien en al je digitale aankopen van toen, die compatibel zijn, zullen verschijnen tussen je games. De games op CD kan je laten installeren en BAM … Bob is je oom!

Een tweede kans?

Haar deur staat nog steeds open. Meer zelfs, je herinneringen in de vorm van digitale downloads, heeft ze netjes voor je bewaard. Ze is er zelfs voor te vinden dat je beiden onderhoudt. Maar wat vind jij? Is de relatie voorgoed over? Of jeukt het toch net genoeg om de draad weer op te pikken? Spring dan gewoon binnen bij de dichtsbijzijnde Game Mania, Mediamarkt of Fnac.

In mijn geval is dit eenvoudig! Ik ben trouw gebleven en kan nu, en binnenkort, vollen bak genieten van al dat lekkers. En iets zegt me dat ze nog heel wat meer in petto heeft ;-).

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *